رزم آوران روانســـر

اگر می خواهی کسی را بشناسی به او قدرت بده


رشته رزم آوران در سال ۱۳۵۸ توسط استاد بزرگ مجید رجایی ابداع گردید و پس از تلاش های فراوان این استاد در سال ۱۳۶۲ به ثبت رسید.در حال حاضر ایشان رئیس فدراسیون جهانی رزم آوران و رزم آوران کشور جمهوری اسلامی ایران هستند.

معرفی سبک

در این ورزش مجموعه مهارتهایی که یک رزم آور برای مقابله با دشمن نیاز دارد آموزش داده می شود . و هیچ محدوده ای برای درگیری وجود ندارد بنابراین آموزشها علاوه بر اجرای تمام ضربات دست و پا ، فنون درگیری از نزدیک ، انواع سلاح سرد ، فنون آکروباتیک ، فنون پرتابی ، افت و خیز و ...را شامل می شود.

مسابقات

مسابقات این ورزش به روشهای مختلفی مثل :
(پی کوب ، بالکوب ، تام کوب ) روشهای امتیازی و کنترلی ، هنرهای نمایشی و پهلوانی برگزار می گردد. تا هر رزم آور بتواند در تمامی شرایط و با هر حریفی به راحتی مقابله نماید . مسابقات رزم آوران در طی سال در چندین نوبت در رده های مختلف سنی در سطوح مختلف استانی – کشوری – و بین المللی برگزار می گردد.

مدارج

آموزش ها در این ورزش شامل 7 خان و 10 گام می باشد. در هر مرحله رزم آور علاوه بر تمرینات قدرتی – سرعتی – استقامتی – چالاکی – انعطاف پذیری – فنکل هایی را که شامل ترکیباتی از تکنیکهای کاربردی نبرد می باشد آموزش می بینند .

جامه و نمادها

رنگ لباس در این ورزش به رنگ سفید است که مربیان با نوار مشکی دور یقه و اطراف لباس از سایر رزم آوران متمایز می گردند عبور از هر خان با رنگ کمربند مشخص می گردد. که به ترتیب عبارتند از : سفید ، زرد ، سبز ، آبی ، بنفش ، قرمز ، قهوه ای و مشکی.همه رزم آوران کار ها ابتدا از کمربندی به رنگ سفید استفاده می کنند و پس از طی هر مرحله رنگ کمربند آنان تغییر می یابد . و گام ها پس از دریافت کمربند مشکی با نواری طلایی رنگ بر روی کمربند مشخص می گردد.

زبان

زبان مورد استفاده در این ورزش فارسی است و نامگذاری تمامی فنون بر همان اساس صورت گرفته است که این کار علاوه بر حفظ فرهنگ فارسی و جلوگیری از نفوذ فرهنگ بیگانه فرایند یادگیری را برای رزم آور تسهیل می نماید .

منش

انجام فرائض و بهره گیری از ذکر و ادعیه و دستورات اخلاقی اسلام و مبارزه با نفس اماره برای طی مراحل رشد و کمال انسانی از تعهدات هر رزم آور می باشد که با دریافت اولین کمربند نسبت به آن سوگند یاد می کند تا پیوسته از آموخته های خود برای دفاع از حق و خدمت به انسانهای ضعیف تر و نیازمند استفاده نماید.

گسترش جغرافیایی

این ورزش ابتدا از تهران آغاز گردید و سپس طی یک فراخوان عمومی و برگزاری کلاسهای مربیگری و قبول نمایندگی در استانهای سراسر کشور گسترش یافت و اکنون در بیش از 154 مرکز استان و شهرستان کلاسهای این ورزش فعال می باشد.

سن و جنس

این ورزش به دلیل تنوع روشهای آموزش و مسابقه می تواند برای تمامی گروه های سنی از نونهالان تا کهنسالان اعم از بانوان و آقایان مورد استفاده قرار گیرد و اکنون دهها هزار نفر در سراسر کشور به این ورزش اشتغال دارند .

دوره های آموزشی

مدت زمان متوسط برای دستیابی یک نفر مبتدی به کمربند مشکی چهار سال می باشد که در این مدت 7 خان را پشت سر می گذارد و پس از آن قادر خواهد بود که در سنگین ترین مبارزات تام کوب و پهلوانی شرکت نماید . معذلک هیچ گاه حضور در مسابقات و کسب قهرمانی هدف غایی یک رزم آور نخواهد بود . بلکه خود سازی و مبارزه با ضعف و زبونی و کسب توانایی برای خدمت انگیزه ای است که نه برای چهار سال بلکه در تمامی عمر او به تمرینات رزم آوران مشغول می سازد.

میدان مبارزه

مبارزات این ورزش بر روی سکویی به ارتفاع نیم متر از زمین و به ابعاد 9 متر که از فومی به قطر 2 سانتی متر پوشیده گردیده برگزار می گردد. و مسابقات نمایشی رزمی در سطح صاف سالن متناسب با نوع نمایش اجرا خواهد گردید.

مرکزیت

با توجه به این که ورزش رزم آوران در ایران ابدا گردیده مرکزیت آن در ایران – تهران می باشد . و تمامی مراکز استانها در ایران و نمایندگی های این ورزش در سایر کشورها توسط مدیریت های مختلف این مرکز هماهنگ می گردند .

برون مرزی

در حال حاضر علاوه بر ایران در چندین کشور آسیایی – اروپایی – آمریکایی این ورزش توسط مربیانی که از ایران مهاجرت نموده اند به علاقمندان آموزش داده می شود و افراد علاقه مند واجد شرایط که مهارت های لازم را دارا باشند می توانند از طریق سایت رزم آوران نمایندگی و آموزشهای لازم را دریافت نمایند.

مربیگری و داوری

رزم آورانی که به دریافت کمربند مشکی مفتخر می گردند می توانند با شرکت در دوره های مربیگری و داوری و طی مراحل آموزشی تئوری و عملی به میزان 120 ساعت گواهینامه مربیگری و داوری نیز شامل مدارج سه ، دو ، یک و ممتاز داخلی و بین المللی می باشد.

 

 

                                             بسم الله الرحمن الرحیم

Description: استلد ناصر صادقی

تاریخچه رزم آوران روانسر

 

*رزم آوران روانسر از حدود سالهای 1366 و 1367 فعالیت خود را در روانسر شروع کرده است و اولین مربی این سبک در شهرستان روانسر آقای احمد فتاحی بوده اند که حدود 3 سال زحمت آموزش شاگردان بر عهده ایشان بوده است

استاد عارف لوینی*بعد از آقای احمد فتاحی آقای عارف لویمی اهل اهواز که در روانسر خدمت سربازی را به پایان می رساندند از سال 1371 تا سال 1373  بار این مسئولیت را به دوش کشیده و مشتاقانه و خالصانه وقت خود را صرف آموزش شاگردان نموده اند و هنوز هم با گذشت بیش از 9 سال به شهرستان روانسر می آیند و ثمر درختی را که در به بار نشستن آن نقشی مثبت و اساسی داشته اند می نگرند و باعث دلگرمی و خوشحالی شاگردان این سبک می شوند.

 

*بعد از آقای عارف لویمی ، آقای حمید امیری اهل کرمانشاه به مدت 2 سال و از سال 1373 تا 1374 این وسئولیت را به عهده گرفته اند و ایشان نیز به سان باغبانی دلسوز عمر خود را صرف آموزش و رشد شاگردان این سبک نمودند

استاد ارسلان باقلی*بعد از آقای حمید امیری ، آقای ارسلان باقلی ساکن شهرستان کرمانشاه به مدت 4 سال و در سالهای 1374 و 1378 این مسئولیت را به عهده گرفتند و ایشان نیز دلسوزانه و خالصانه وقت خود را در این راه گزرانده و هنوز هم با شاگردان این رشته در روانسر ارتباط دارند و با راهنمایی های ارزشمند خود کمک روحی بزگی برای شاگردان در مسابقات می باشند

 

 

 

 


Description: استلد ناصر صادقی*بعد از زحمات دلسوزانه آقایان فتاحی ، عارف لویمی ، حمید امیری و ارسلان باقلی مسئولیت مربیگری رشته رزم آوران به آقای ناصر صادقی شیرمردی از روانسر سپرده شد که به مدت 10 سال بار این مسئولیت را به دوش داشتند و با وجود مشکلات فراوان هرگز در انجام این مسئولیت کوتاهی نمی کرد و علاوه بر یک استاد خوب بودن نقش پدری دلسوز را نیز داشت که علاوه بر آموزش های رزمی به شاگردان با اخلاق و منش پسندیده  خود یک مربی اخلاق و حامی بزرگ برای شاگردان حتی در امور غیر از ورزش بود.

 

Description: استاد مسعود محمدی*بعد از آقای ناصر صادقی آقای مسعود محمدی از سال 1388 تا به امروز این وظیفه را به دوش می کشند که نباید از زحمات دلسوزانه ایشان نیز چشم پوشی کرد

 

 

 

 

 

 

 

 

به سان حدیث شریف من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق از زحمات خالصانه تمامی این عزیزان تشکر می نماییم و از خداوند متعال توفیق روز افزون ایشان در پرتو نور ایمان را خواستاریم      آمین یا رب العالمین

 

 

 
صفحه قبل 1 صفحه بعد
رزم آوران روانسر